facebook

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ

Световната федерация на учените обявява конкурс за едногодишни стипендии за млади учени

Петък, 01 Декември 2017

Световната федерация на учените (СФУ), със седалище Женева, Швейцария, с президент световноизвестният физик проф. Антонино Зикики обявява конкурс за едногодишни стипендии за провеждане на научни изследвания от млади български учени под ръководството на изтъкнати български учени. Право да кандидатстват в тези конкурси имат млади хора (до 35 г.), завършили висшето си образование, които под ръководството на изтъкнати учени (от БАН, университетите, ССА и ведомствените институти) трябва да решат или вече решават определен научен проблем. Научната проблематика задължително следва да попада в сферата на 15-те планетарни опасности, дефинирани от СФУ и приложени по-долу (подробна информация за СФУ и планетарните опасности може да намерите на http://www.federationofscientists.org/ и на http://www.worldlab.ch/. Предварителната селекция се извършва от Научния секретариат на БАН, а окончателната селекция и отпускане на стипендиите се извършва от СФУ.

Срок и място за подаване на документите: краен срок - 19 януари 2018 г.,

БАН-Администрация, ул. „15 ноември“ № 1, ет. 2, стая 202, от 10-12 ч. и от 14-15 ч.,

тел. 979 5228, г-жа Райна Семова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

Национален представител на СФУ и Координатор на стипендиантската програма за България, проф. дтн Стефан Хаджитодоров, тел. 02 979 2014, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Приложени документи:

1) Правила за кандидатстване - docBASIC RULES AND GUIDELINES.doc

2) 15-те планетарни опасности - docTHE FIFTEEN PLANETARY EMERGENCIES.doc

3) Формуляр за кандидатстване - docxAPPLICATION FORM FOR WFS SCHOLARSHIP.doc