facebook

Информация

Научна конференция ”Образование, наука, иновации”

P 20171113_101806Научна конференция „Образование, наука, иновации“ се проведе във Варна на 13 ноември. Организатори на форума бяха Регионалният академичен център на Българската академия на науките във Варна и Община Варна. Конференцията откриха председателят на БАН акад. Ревалски, заместник-кметът на община Варна Коста Базитов и областният управител Стоян Пасев.

Прочети още...

Международна научна конференция „Индустрия 4.0. Бизнес среда. Качество на живот” – Разград

Snimka konf_2Разград бе домакин на традиционната двудневна научна конференция с международно участие под наслов „Индустрия 4.0. Бизнес среда. Качество на живот”, която се състоя на 3 и 4 ноември. Форумът се организира съвместно от Русенски университет – филиал Разград, Регионален академичен център на БАН – Разград и Съюз на учените в България – клон Разград и се проведе под патронажа на кмета на града д-р Валентин Василев.

Прочети още...

Научна конференция „Национална и регионална икономика – актуално състояние, потенциал, перспективи” се проведе в Казанлък

Kazanlak 1Научна конференция „Национална и регионална икономика – актуално състояние, потенциал, перспективи” се проведе в Казанлък на 20 и 21-ви октомври. Организатори на форума бяха Регионалните академични центрове на Българската академия на науките в Казанлък и Стара Загора и Община Казанлък.

Прочети още...

Регионалният академичен център на БАН в Бургас с престижна номинация

ban zgrada_copyРегионалният академичен център на БАН в Бургас е номиниран в категорията „ПУБЛИЧНА ИНСТИТУЦИЯ” от фондация „Глобални библиотеки – България“. Номинацията с излъчена от Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас за добро партньорство с представителството на БАН в Бургас с ръководител проф. д-р Севдалина Турманова, от създаването му през 2010 до сега.

Прочети още...

Документална изложба „Образи и щрихи от Голямата война“ гостува във Велико Търново

IMG 4920Регионалният академичен център – Велико Търново, съвместно със Съюза на учените в България – клон Велико Търново и читалище «Надежда 1869» представиха документалната изложба „Образи и щрихи от Голямата война“, създадена по повод 100-годишнината от участието на България в Първата световна война с документи от Научния архив на БАН. Изложбата беше открита на 26 септемврив читалище «Надежда 1869» от проф. д-р Петко Петков, председател на Съюза на учените в България – клон Велико Търново.

Прочети още...