facebook

БАН присъжда “Доктор Хонорис Кауза” на посланика на Република Корея Н.Пр. Чън Би-хо

Понеделник, 14 Януари 2013

photo ministerНа 16.01.2013 год., сряда, от 10.00 часа, в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено заседание за присъждане на почетното звание “Доктор Хонорис Кауза” на Българската академия на науките на посланика на Република Корея Н.Пр. Чън Би - хо.

Академичното отличие ще бъде връчено на Н.Пр. Чън Би-хо за неговите научни постижения и за дейността му за укрепване на доброто сътрудничество между българската и корейската научна общност, в перспектива на традиционното приятелство между  Република Корея и Република България.

Почетното отличие ще бъде връчено от председателя на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров.

Българската академия на науките връчва академичното звание “Доктор Хонорис Кауза” от 1998 год. До този момент негови носители са 18 световноизвестни български и чуждестранни учени и дейци на културата.

Посланикът на Република Корея Н.Пр. Чън Би-хо е Доктор по политически науки и социология. Своята докторска степен той защитава с научния труд “Анализ на интеграцията в ЕС и политическите и икономически връзки между ЕС и Източна Азия” в университета Complutense University of Madrid.