facebook

Представяне на второто допълнено издание на книгата "Батак 1876 - мит или история? Актуални текстове по Българско възраждане"

Понеделник, 25 Февруари 2013

pokana batak - mit ili istoriaПредставяне на второто допълнено издание на книгата на проф. Илия Тодев "Батак 1876 - мит или история? Актуални текстове по Българско възраждане" ще се състои на 1 март 2013 г., петък, от 15:30 часа, в Големия салон на БАН.

Представянето е в рамките на международна конференция, посветена на 135-годишнината от Руско-турската Освободителна война (1877/1878) на тема: "135 години по-късно: България-Русия-Евразия". 

Водещ на презентацията на книгата на проф. д.и.н. Илия Тодев е акад. Константин Косев, с участието на проф. Андрей Пантев, Николай Поппетров, Е.Алекова.

Организатори на конференцията са Институтът за исторически изследвания към БАН, Евразийският център VIA EVRASJA към Катедра "Нова и съвременна история" на ИФ и форум "България-Русия".

Meждународната конференция се провежда в периода 27 февруари – 1 март . Ще участват гости от Русия (МГУ, МГИМО, ГИМ, РАН, Екатеринбург), Украйна (Мариупол) и Казахстан (Астана).

 ПРОГРАМА – Т У К 

pokana batak - mit ili istoria 1