facebook

Възможностите за финансиране на иновации със средства от ЕС ще представи БАН в Сливен

145g.ban 2.jpgС научна конференция “Хоризонт 2020 - наука и иновации” и с форум на тема “Културно историческо наследство, влияние на науката и образованието върху социално-икономическото развитие на град Сливен и Сливенски регион” ще бъде отбелязана 145-годишнината на Българска академия на науките в Сливен. 

Прочети още...

Международна научна конференция на тема „Полша и поляците в новата българска история (средата на XIX – средата на ХХ век)“

Вторник, 14 Януари 2014

Институтът за исторически изследвания към БАН и Посолството на Република Полша в България организират международна научна конференция на тема „Полша и поляците в новата българска история (средата на XIX – средата на ХХ век)“.

Прочети още...

Покана за Общоакадемическият семинар „Актуални проблеми на науката”

Вторник, 10 Декември 2013

pokana za akademicheski seminar na 18.12.2013 g

 

Прочети още...

Започва новата програма VarSITI на Комитета по слънчево-земна физика

Петък, 10 Януари 2014

knigaНа 13 януари 2014 г. започва новата 5-годишна научна програма „Слънчевата изменчивост и влиянието й върху Земята” (VarSITI – Variability of the Sun and Its Terrestrial Impact) на Научния комитет по слънчево-земна физика SCOSTEP. Учени от цял свят ще изследват защо Слънцето е толкова слабо напоследък и как ще повлияе това върху Земята и околоземното космическо пространство.

Прочети още...

Покана за научна сесия от Института за български език към БАН

Понеделник, 09 Декември 2013

eu-esf-invitation

 

 

Прочети още...

Юбилейна научна конференция „Полюси на критическата съдба” – трета част

Четвъртък, 12 Декември 2013

На 16 декември, понеделник, в Заседателна зала на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще се състои юбилейна научна конференция „Полюси на критическата съдба” – трета част. Форумът е организиран от направление „Нова и съвременна българска литература” към Института за литература и е посветен на кръглите годишнини от рождението на Владимир Василев (130г.), Малчо Николов (130г.) и Кръстьо Куюмджиев (80г.).  

Прочети още...

Кръгла маса „ Политическата система, държавата и обществото в България през ХХ век”

Понеделник, 09 Декември 2013

ИНСТИТУТЪТ ЗА ИСТОРИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ – БАН
О Р Г А Н И З И Р А

Кръгла маса „ Политическата система, държавата и обществото в България през ХХ век”, 
посветена на 85-годишнината от рождението на акад. Мито Исусов (1928 -1997), в рамките на семинара "Актуални проблеми на историята и историографията".

Прочети още...

Изложба "Коледа в символи и знаци" организира ИЕФЕМ - БАН

Сряда, 11 Декември 2013

koleda v simvoli i znaci posterНа 13 декември 2013 г. (петък), в 17 часа, в залите на Националния етнографски музей (пл. „Александър I” 1), ще бъде открита изложбата „Коледа в символи и знаци”.

Прочети още...

Първа среща по европейски проект ИНЕРА на ИФТТ-БАН

Петък, 06 Декември 2013

inera iftt1На  5-ти и 6-ти декември 2013 г. в Института по физика на твърдото тяло към БАН (ИФТТ-БАН) се проведе първа среща по проект ИНЕРА.

Прочети още...

Икономистите на БАН обсъждат стандартите за корпоративно управление в индустрията

Вторник, 10 Декември 2013

Дискусията ще се проведе в сряда, 11 декември 2013 г., от 17.00 часа в Голямата зала на Института за икономически изследвания при БАН на адрес: София, ул. Аксаков №3.

Прочети още...

Покана за публична академична лекция

Четвъртък, 05 Декември 2013

pokana i.dimitrov

Прочети още...