facebook

Хумболтовият съюз в България ще проведе международна научна конференция на тема “Българо-германското научно сътрудничество: минало, настояще и бъдеще”

conferenceLogoХумболтовият съюз в България, обединяващ стипендианти на германската фондация Александър фон Хумболт в България, ще проведе международна научна конференция на тема “Българо-германското научно сътрудничество: минало, настояще и бъдеще”. Конференцията се организира с финансовата подкрепа на Фондацията и със съдействието на  Посолството на ФР Германия в София.

Прочети още...

Осма Международна конференция по числени методи и приложения

Петък, 15 Август 2014

logo-iict-bgОт 20 до 24 август 2014 г. в хотел Самоков, Боровец ще се проведе Осмата Международна конференция по числени методи и приложения. Конференцията е посветена на 145-тата годишнина на Българската академия на науките.

Прочети още...

Институтът по математика и информатика към БАН организира Трета международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство” (Digital Presentation and Preservation of Cultural and Scientific Heritage – DiPP 2013)

Петък, 13 Септември 2013

doc4.1309От 18 до 21 септември 2013 в град Велико Търново под патронажа на ЮНЕСКО ще се проведе Третата международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство” (DIPP2013). Целта е представяне на иновации, проекти, научни и научно-приложни разработки в областта на цифровизацията, документирането, архивирането, представянето и запазването на световно и национално материално и нематериално културно и научно наследство.

Прочети още...

ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ "РОБОТИКА И ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ 2013"

Вторник, 26 Ноември 2013

pokana-afish-11

Прочети още...

Научна конференция „Виж кой говори: комуникационни и интерпретационни модели в музея” (19 – 20 септември 2013, ИЕФЕМ – БАН)

Сряда, 11 Септември 2013

logo1109На 19 и 20 септемвери 2013 г. (четвъртък и петък) в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ИЕФЕМ – БАН) ще се проведе Първата научна конференция от серията „Дебати в музеологията” на тема „Виж кой говори: комуникационни и интерпретационни модели в музея”.

Прочети още...

ІX-та Работна среща на Борда на националните представители на Централно-източната полимерна мрежа

Вторник, 24 Септември 2013

doc5551На 27 септември 2013 г. Институтът по полимери към Българска академия на науките ще бъде домакин на деветата работна среща на Борда на националните представители на Централно-източната полимерна мрежа, обединяваща институти по полимерни изследвания от осем страни от Централна и Източна Европа.

Прочети още...

Трета национална конференция на докторантите в областта на правните науки

Четвъртък, 20 Юни 2013

686Във форума се включиха 32 докторанти от юридическите факултети на почти всички университети в страната (СУ „Св. Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, ВСУ „Черноризец Храбър”, УНСС, НБУ, ЮЗУ „Неофит Рилски”), от Академията на МВР и от института – домакин. Конференцията бе открита от доц. д-р Гергана Маринова – зам.-директор на ИДП. Участниците бяха приветствани и от проф. дфн Ренна Дюлгерова – ректор на ЦО при БАН.

Прочети още...

Международна конференция „Дигитализация на научно наследство”

Понеделник, 23 Септември 2013

 

ban sgradaОт 1 до 5 октомври 2013 г. в Института по математика и информатика на БАН  ще се проведе международната конференция „Дигитализация на научно наследство”.

Прочети още...

Юбилейна научна конференция „Българският папа” архиепископ Анджело Джузепе Ронкали – папа Йоан ХХІІІ и България

Петък, 31 Май 2013

image 1331076 126

Прочети още...

ХІІ национален конгрес по теоретична и приложна механика (12NCTAM)

Сряда, 18 Септември 2013

nctamlogoenОт 23.09. до 26.09.2013 г., в Международния дом на учените „Фредерик Жолио–Кюри” , ще се проведе ХІІ национален конгрес по теоретична и приложна механика (12NCTAM). Той се организира от Националния комитет по теоретична и приложна механика и Института по механика при БАН, с подкрепата на УАСГ, ВСУ „Л. Каравелов”, ХТМУ, ТУ-София, РУ „А. Кънчев”, Химически продукти ООД и НТС по строителство в България – ФНТС. 

Прочети още...

Редовната годишна конференция по проблемите на селото

Четвъртък, 30 Май 2013

anons seloКонференцията ще се проведе на 31 май (петък) 2013 г.  от 9.00 часа в Централата на Синдиката на българските учители, ул. Ген Паренсов №11 (до храм Св. Седмочисленици)

Прочети още...